Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΣΙΝΕΜΑ--ΒΙΒΛΙΟ

PROTASEIS GIA TAINIES KAI BIBLIA.....

4 σχόλια:

spyros-leoforeia-tzis είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ



Ο εφευρέτης Χάρι Μεντ, έπειτα από αμέτρητους υπολογισμούς και προσθαφαιρέσεις, ανακαλύπτει πως κάπου στο βάθος της Γης υπάρχει ένας τόπος που κανένας, ως τώρα, δεν έχει επισκεφθεί: ο «Κόσμος του πουθενά». Στον κόσμο αυτό όλα γίνονται και δε γίνονται, και η πιο μικρή αναζήτηση καταλήγει σε ξεκαρδιστική περιπέτεια.

Κρατήστε γρήγορα μια θέση στο… τρένο-φάντασμα για να επισκεφτείτε μαζί με τον Χάρι Μεντ και την οικογένειά του τον τρελό κι απίθανο «Κόσμο του πουθενά».

spyros-leoforeia-tzis είπε...

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ


Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!
20 Μαΐου 2009, 12:08


Το κείμενο αυτό είναι ταυτόχρονα επιστημονική μελέτη και εμπιστευτική επιστολή σε γονείς που σκέφτονται. Απευθύνεται σε συνήθεις γονείς, που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν συνήθη παιδιά. Και στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα.

Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: "Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;"

Η εμπειρία και ο στοχασμός, ωστόσο, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν! Αυτή η ανοιχτή επιστολή, λοιπόν, εξηγεί με τρόπο κατανοητό τι σημαίνει η σχέση γονιού – παιδιού, τι περιμένει το παιδί απ' τους γονείς του, πώς μπορεί να σκέπτεται ο γονιός στην θέση του και πώς ν' αντιμετωπίζει τα προβλήματα που εκδηλώνονται με συμμετοχή του παιδιού. Παράλληλα, εκθέτει τη θεμελιώδη λογική και συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορούν να υποστηρίξουν την τέχνη του γονιού. Μια τέχνη βασισμένη σε δύο πράγματα που κάθε συνήθης γονιός μπορεί να προσφέρει στο παιδί του: αγάπη και κανόνες. ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΟ.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΤΡΕΛΟΓΙΑΤΡΟ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.