Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

OTI NOMIZIS ALLA SEMNA

12 σχόλια:

spyros-leoforeia-tzis είπε...

Παγιώνεται και σε μια ακόμη δημοσκόπηση η διαφορά ΠΑΣΟΚ- Νέας Δημοκρατίας, μόλις τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στις 5 ποσοστιαίες μονάδες, όπως τουλάχιστον καταγράφει το Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του Ρ/Σ ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Μαΐου σε δείγμα 1.001 πολιτών.

Στην πρόθεση ψήφου (δεν περιλαμβάνει την αποχή και τις αρνήσεις) το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,5%.

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 28,55%, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι – Πράσινοι με 6,5%, το ΚΚΕ με 6%, και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11%.

Παράλληλα, από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει ότι τουλάχιστον έξι στους δέκα πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές.

spyros-leoforeia-tzis είπε...

Ένα ακόμη προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση, στην οποία παρουσιάζεται ταυτόχρονα η εντυπωσιακή άνοδος των ποσοστών για τους Οικολόγους Πράσινους, οι οποίοι αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη στην προσεχή ευρωβουλή.

Στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ANT1, δίνει στο ΠΑΣΟΚ ποσοστό 29%.

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 25%, ενώ οι Οικολόγοι-Πράσινοι καταλαμβάνουν το 6,9% στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων.

Στην τέταρτη θέση με 6,1% βρίσκεται το ΚΚΕ 6,1%, ενώ έπονται ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,9%, ο ΛΑΟΣ με 4,7%, η Δράση με 1,5%, και «άλλο κόμμα» με 2,8%.

Όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου στις ευρωεκλογές, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 35,8% και παίρνει 8 έδρες, ενώ η ΝΔ 30,9% και 7 έδρες.

Και σε αυτήν τη δημοσκόπηση, πάντως, καταγράφεται η αδιαφορία των πολιτών εν όψει της αναμέτρησης της 7ης Ιουνίου, με το 53% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται για τις ευρωεκλογές.

stevev είπε...

Το μάθατε!!!!!!Πας μη σοσιαλιστής είναι βάρβαρος????.(ομιλία παπανδρέου Ξάνθη). τι αλλο θα ακούσουμε ρε πεδιά? καλαφλιάσαμε τελείως..

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΜΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ 5-6 ΜΟΝΑΔΕΣ Η Ν.Δ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ 2-3 ΜΟΝΑΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΣΕΠΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΑ ΑΡ_ _ _ ΙΑ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν την απομάκρυνση των στρατοπέδων μέσα από τις πόλεις και τη δημιουργία χώρων πρασίνου, την προστασία όλων των ελεύθερων χώρων που έχουν απομείνει μέσα στις πόλεις και την αξιοποίησή τους για δημιουργία πάρκων, την άμεση δημιουργία ποδηλατόδρομων στις πόλεις και την πεζοδρόμηση των ιστορικών κέντρων.

Πέρα από όλα αυτά οι Οικολόγοι Πράσινοι της Κρήτης τοποθετήθηκαν υπέρ της προστασίας της φύσης από λατομεία στην Κάντανο και αλλού, υπέρ της ομαλής ένταξης των μεταναστών, υπέρ της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και κατά της λειτουργίας ξένων βάσεων στο νησί, κατά της λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία, νοσοκομεία και κατοικημένες περιοχές, υπέρ της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα σχολεία, για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και τη δημιουργία καταφυγίου ζώων στα Χανιά κ.ο.κ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ιδρύσει περιφερειακή οργάνωση στην Κρήτη από τον Ιανουάριο του 2008. Παρόντες όμως στην Κρήτη και μέσα στο οικολογικό κίνημα τα στελέχη τους είναι αρκετά χρόνια. Ως Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε πάρει θέση για μια σειρά θέματα της Κρήτης και στηρίζουμε επιτροπές και πρωτοβουλίες πολιτών που δραστηριοποιούνται γι' αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο
Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ.
Γ. Καρατζαφέρης για τις εντυπώσεις του
από το χθεσινό
debate των πολιτικών αρχηγών δήλωσε:

«O κόσμος δεν έγινε σοφότερος ούτε και
ενημερώθηκε
περισσότερο από το χθεσινό debate.
Πιστεύω ότι τα
πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, με
βάση ένα
ελεύθερο, καυτό debate όπου θα
ερωτώνται όλοι το ίδιο,
θα απαντούν και θα έχουν δικαίωμα της
μεταξύ τους
συνομιλίας για να φανεί ποιος είναι
γνώστης, ποιος
υπερέχει και ποιος έχει μείνει πίσω.
Για τον κ. Καραμανλή ήταν μια καλή
βραδιά. Είχαν
βέβαια προηγηθεί εκατό άσχημες μέρες
και βραδιές από
την πολιτική του και τα λάθη του και η
χθεσινή δεν
μπορούσε να ήταν χειρότερη απ? όλες
τις
προηγούμενες. Όσο για τον κ.
Παπανδρέου ήταν στο
γνωστό μέγεθος Παπανδρέου, τίποτα
περισσότερο ή
πιο εξαιρετικό».

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός σηκώνει το μπόι του. Δεν τους φοβάται τους φοβίζει
Από τα τέσσερα σημεία του αττικού ορίζοντα. Από κάθε γωνιά της πόλης. Χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, άνθρωποι που μοχθούν για τη ζωή τους, που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή για όλους, συνέρρευσαν χτες βράδυ στο Πεδίον του Αρεως, μετατρέποντας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματός μας σε μια διαδήλωση - δήλωση απόφασης και δέσμευσης, να συνεχίσουν να μάχονται κάθε ώρα, κάθε μέρα, ακατάπαυστα έως τις 7 Ιούνη, για να φτάσει ακόμα πιο πλατιά στο λαό το ψηφοδέλτιο της λαϊκής αντεπίθεσης, αλλά και μετά, την επόμενη μέρα της κάλπης, για να γίνει η λαϊκή αντεπίθεση πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

«Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Αποφασίζουμε για την Ελλάδα. για τη ζωή μας, για τη σιγουριά, για την ελπίδα και την προοπτική τη δική μας, των παιδιών μας, της οικογένειάς μας. Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ για το παρόν και το μέλλον της χώρας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, απευθύνοντας, στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθηνά, προσκλητήριο πανστρατιάς όλων των δημοκρατικών πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουνίου.

«Τέρμα οι λευκές επιταγές. Τέρμα οι επιταγές χωρίς αντίκρισμα» στη Νέα Δημοκρατία που βύθισε την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και ηθική κρίση, «επενδύει στην πόλωση και το ψέμα. Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, προσδιορίζοντας τον δημοψηφιστικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε μια Ελλάδα με προοπτικές, με αυτοπεποίθηση, με αναπτυξιακή δυναμική και αισιοδοξία. Υπονόμευσε την ανάπτυξη, τις δουλειές, το περιβάλλον» επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έθεσε το ερώτημα : «Θα επιβραβεύσουμε έναν πρωθυπουργό σε πολιτική ομηρεία, που έκλεισε τη Βουλή, για να συγκαλύψει και να παραγράψει αδικήματα των Υπουργών του;»

Κάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις κάλπες, να μην αφήσουν τους άλλους να αποφασίσουν γι΄ αυτούς, να κάνουν την αμφισβήτηση συμμέτοχη, σημειώνοντας ότι «αποχή είναι ψήφος ανοχής στον κατήφορο» της Ν.Δ.

«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος. Ψήφος που ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή, αξιόπιστη κυβέρνηση, για να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την απόφαση του να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, με τη διαφθορά που διαλύει την χώρα και να βάλει ένα τέλος στην ανομία και στην ατιμωρησία.

Έθεσε πέντε εθνικούς στόχους ως προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:

Εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα.

Πράσινη ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος.

Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους.

Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα.

Δημοκρατική αναδόμηση του κράτους ώστε να λειτουργεί υπέρ του πολίτη.

Με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.

Με τον πολίτη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

«Δεν σας ζητάω απλά να αλλάξουμε κόμμα στην κυβέρνηση, ζητάω να αλλάξουμε πολιτική στον τόπο, να κάνουμε ριζικές αλλαγές, δημοκρατικές αλλαγές, για να βάλουμε την Ελλάδα σε μια νέα πορεία» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έστειλε μήνυμα νίκης: «Οι εκλογές της Κυριακής είναι ένα δημοψήφισμα.

Και η απάντηση σ' αυτό το δημοψήφισμα, για κάθε πολίτη, είναι μια:

Ψηφίζω ΠΑΣΟΚ. Για να φτάσουμε στην Ελλάδα που θέλουμε και που μας αξίζει.

Για την Ελλάδα που μας ενώνει».

Ανώνυμος είπε...

Αθηναίες, Αθηναίοι,

Με τη συμμετοχή σας, με τη δύναμη της ψυχής σας, πλημμυρίσατε την Αθήνα. Το μήνυμά σας φτάνει σ’ ολόκληρη τη χώρα. Η φωνή σας είναι δυνατή. Είναι φωνή συσπείρωσης. Φωνή νίκης! Η παρουσία σας είναι συμμετοχή στη νίκη. Συμμετοχή στη νίκη των κοινών μας αγώνων. Συμμετοχή στη νίκη της ευρωπαϊκής μας πορείας. Συμμετοχή για μια Ελλάδα ισχυρή, μαχητική, διεκδικητική, περήφανη. Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μου δύναμη. Είναι πηγή δύναμης για νέους αγώνες. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Ευχαριστώ τον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη, το συνταξιούχο. Όλες και όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ, σ’ αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση. Ευχαριστώ τους αδελφούς μας από τον Πόντο, τη Β. Ήπειρο, την Κύπρο, τις Κοινότητες του Οικουμενικού Ελληνισμού. Ευχαριστώ τα νιάτα της Ελλάδας: Τις νέες και τους νέους της Παράταξής μας. Τις ΟΝΝΕΔίτισσες και τους ΟΝΝΕΔίτες που είναι πάντα στην πρωτοπορία. Εσείς είστε οι μπροστάρηδες του μέλλοντός μας. Από εσάς παίρνουμε δύναμη! Προχωρούμε όλοι μαζί. Αποφασίζουμε για μια ισχυρή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αποφασίζουμε για μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Αποφασίζουμε για μια δυνατή φωνή στην προώθηση των δικαίων και των δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΟΛΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ Η ΑΠΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 50% ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΟΥ ΧΙΧΙΧΙΧΙ